Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 300 g Früchtemischung, getrocknet (z.B. Äpfel, Aprikosen, Pflaumen und Birnen)
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 100 g Wasser
- 50 g Rum
- 100 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 1 Ei
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen und Bestreuen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30 min.
Apfel-Wein-Tarte
3h
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45 min.
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Omas Teestollen
1 Std. 40 Min
Aprikosengugelhupf
2h
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Hefe-Gugelhupf
7h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min.
Königskuchen
9 godz. 30 min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Quarkstollen
1h 10 min.