Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Mandeln
- 250 g Mehl
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
Belag
- 4 Äpfel, Boskop (Ø ca. 7 cm, ca. 1000 g)
- 150 g Apfelsaft
- 380 g Weißwein
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 50 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1424 kJ / 340 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Bratapfelkuchen
7 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4óra
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1h 30 min
Maulwurf-Kuchen
2h
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1h 10min
Aprikosen-Tarte
4óra
Getränkter Mandelkuchen
2h
Far Breton
9h 20min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h