Apfel-Wein-Tarte

Apfel-Wein-Tarte

4.3 30 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Mandeln
    40 g
  • Mehl
    250 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zucker
    100 g
  • Eigelb
    1
  • Salz
    1 Prise
Belag
  • Äpfel Boskop (Ø ca. 7 cm, ca. 1000 g)
    4
  • Apfelsaft
    150 g
  • Weißwein
    380 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    40 g
  • Rosinen
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 340 kcal / 1424 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...