Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 100 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 8 Eiweiß
- ½ TL Salz
- 4 EL Waldfruchtkonfitüre
- 500 g Brombeeren, gefroren
- 300 g Schwarzer Johannisbeernektar
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 20 g Kokosraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 961 kJ / 229 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 Std.
Aprikosen-Mandel-Torte
3 Std.
Aprikosen-Bienenstich
5h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40 min
Eierschecke
7 Std.
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min