Rhabarber-Mandel-Torte

Rhabarber-Mandel-Torte

4.4 53 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Tortenboden mit Obst:
  • Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zucker
    130 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    3
  • Mehl
    150 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Rhabarber in 2 cm großen Stücken
    500 g
  • Zucker braun
    60 g
Marzipancreme:
  • Gelatine weiß
    6 Blatt
  • Marzipanrohmasse
    100 g
  • Vanilleschote aufgeschlitzt und ausgekratzt
    1
  • Magerquark
    500 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Zucker
    100 g
  • Orangensaft
    100 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Mandellikör
    50 g
  • Sahne
    200 g
  • Wasser
    200 g
  • Schokoladenraspel zum Bestreuen
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 385 kcal / 1613 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...