Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Pflaumen, getrocknet, entsteint
- 1 TL Zimt
- 150 g Sahne
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 80 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 2 Eier
- 460 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Ausrollen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 865 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Butterkuchen
2h 20min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Zitronen-Gugelhupf
1h 15 min.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45 min.
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10 min.
Rührkuchen mit Obst
1h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Königskuchen
9 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15 min.
Butter-Apfel-Kuchen
3h