Gugelhupf mit Pflaumenmus

Gugelhupf mit Pflaumenmus

3.8 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

  • Pflaumen, getrocknet, entsteint
    300 g
  • Zimt
    1 TL
  • Sahne
    150 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Milch
    180 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    80 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Eier
    2
  • Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Ausrollen
    460 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 865 kJ / 207 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...