Urządzenia i Akcesoria
Gugelhupf mit Pflaumenmus
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Pflaumen, getrocknet, entsteint300 g
-
Zimt1 TL
-
Sahne150 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Milch180 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker80 g
-
Salz2 Prisen
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Ausrollen460 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
865 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 godz. 45 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Riemchen-Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.