
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Haselnüsse
- 125 g Feigen, getrocknet
- 3 Eier
- 125 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- ½ Fläschchen Rumaroma, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Msp. Zimt
- 100 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
- 250 g Rosinen
- 60 g Mandeln, gehackt, z.B. von Dr. Oetker
- 125 g Mehl
- 50 g Speisestärke, z.B. Gustin von Dr. Oetker
- 1 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Berliner Brot
45 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Honigkuchen
1 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 godz. 20 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 godz.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Königskuchen
9 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min