Urządzenia i Akcesoria
Früchtekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
17 Scheiben
Składniki
-
Haselnüsse125 g
-
Feigen, getrocknet125 g
-
Eier3
-
Zucker125 g
-
Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker1 Pck.
-
Rumaroma z.B. von Dr. Oetker½ Fläschchen
-
Zimt1 Msp.
-
Zitronat z.B. von Dr. Oetker100 g
-
Rosinen250 g
-
Mandeln, gehackt z.B. von Dr. Oetker60 g
-
Mehl125 g
-
Speisestärke z.B. Gustin von Dr. Oetker50 g
-
Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker1 gestr. TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
991 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Königskuchen
9 godz. 30 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Omas Teestollen
1 godz. 40 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Scharlotka
2 godz.