Apfeltorte mit Florentiner-Deckel

Apfeltorte mit Florentiner-Deckel

4.5 38 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Äpfel, säuerlich geschält, geviertelt, entkernt
    400 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Eier (Kl. M)
    5
  • Wasser
    30 g
  • Zucker
    225 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    125 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Butter weich
    50 g
  • Honig flüssig
    15 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    10 g
  • Mandelstifte
    60 g
  • Kürbiskerne
    60 g
Apfelsahne und Fertigstellung
  • Äpfel rot (z.B. Elstar oder Braeburn), geviertelt, entkernt
    2
  • Zitronensaft
    20 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Zucker
    20 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 442 kcal / 1849 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...