Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 400 g Äpfel, säuerlich, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 5 Eier (Kl. M)
- 30 g Wasser
- 225 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 125 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Butter, weich
- 15 g Honig, flüssig
- 10 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Mandelstifte
- 60 g Kürbiskerne
Apfelsahne und Fertigstellung
- 2 Äpfel, rot (z.B. Elstar oder Braeburn), geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Flockentorte
2 godz. 25 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Kirsch-Vanille-Torte
24u.
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Himmelstorte
1h 40min
Apfelkuchen satt
1h 30min