Aprikosengugelhupf

Aprikosengugelhupf

4.1 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    325 g
  • Sonnenblumenkerne
    250 g
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    250 g
  • Buttermilch
    120 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    180 g
  • Eier
    5
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    1 Pck.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 1428 kJ / 341 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...