Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Sonnenblumenkerne
- 250 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Buttermilch
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Apfel-Fladen
50 min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 Std. 40 Min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40 min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1h
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min
Himmlisches Manna
2h
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min