Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Sonnenblumenkerne
- 250 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Buttermilch
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Möhren-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min