Urządzenia i Akcesoria
Aprikosengugelhupf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten325 g
-
Sonnenblumenkerne250 g
-
getrocknete Aprikosen, entsteint250 g
-
Buttermilch120 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker180 g
-
Eier5
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 Pck.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
1428 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gugelhupfe
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Ananas-Kokos-Muffins
35 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min