Aprikosengugelhupf
TM6 TM5

Aprikosengugelhupf

4.2 (26 ocen)

Składniki

  • 325 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 250 g Sonnenblumenkerne
  • 250 g getrocknete Aprikosen, entsteint
  • 120 g Buttermilch
  • 1 Prise Salz
  • 180 g Zucker
  • 5 Eier
  • 300 g Mehl
  • 1 Pck. Backpulver

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1428 kJ / 341 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy