Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 200 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Reissirup
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Eigelb
- 480 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Mandeln
- 175 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
- 200 g Frischkäse
- 60 g Milch
- 20 g Pistazien, ungesalzen, geschält, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 Std.
Quark-Früchte-Taler
2 godz. 10 min
Cranberry-Mohn-Schnecken
2 godz. 10 min
Apfeltaschen
2h 40min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Brombeer-Mohnschnecke
2 godz. 5 min
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Gedrehter Hefezopf
2h
Puddingschnecken
2h