Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1992 kJ / 475 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Maulwurf-Kuchen
2 godz.
Apfel-Keks-Charlotte
6 Std. 30 Min
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 Std.
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Ingwerkipferl
3u.
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Éclairs
4h
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 Std. 45 Min