Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Gläser
Składniki
-
Äpfel klein, rot2
-
Rum20 g
-
Zitrone Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Zucker130 g
-
Zimt½ TL
-
Mohn40 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Vanillezucker1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)3
-
Mehl160 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Apfelgelee50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
12 g
Kalorie
3227 kJ /
770 kcal
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Mango-Möhren-Torte
2 Std. 30 Min
Mürbeteig
5 Min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Maulwurf-Kuchen
2 Std.
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Honigkuchen mit Blutorange
2 Std.
Baiser-Nusskuchen
1 Std. 20 Min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min