Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Äpfel, klein, rot
- 20 g Rum
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 130 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 40 g Mohn
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier (Kl. M)
- 160 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Apfelgelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 3227 kJ / 770 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 godz. 40 min
Kaffee-Kuppeltorte
10h
Apfel-Keks-Charlotte
6 Std. 30 Min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1h 45min
Far Breton
9 Std. 20 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 godz. 20 min
Maulwurf-Kuchen
2h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Halva-Rollen mit Kaffee-Gewürz-Sabayon
35min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2h 30min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 Std. 45 Min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.