Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Gläser
Składniki
-
Äpfel klein, rot2
-
Rum20 g
-
Zitrone Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Zucker130 g
-
Zimt½ TL
-
Mohn40 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Vanillezucker1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)3
-
Mehl160 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Apfelgelee50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
12 g
Kalorie
3227 kJ /
770 kcal
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Jesunder Poschweck
3 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.