Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Äpfel, klein, rot
- 20 g Rum
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 130 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 40 g Mohn
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier (Kl. M)
- 160 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Apfelgelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 3227 kJ / 770 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Käsekuchen
1h 30min
Basilikum-Apfel-Tarte
2h 40min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Quark-Apfel-Fladen
50 min
Far Breton
9h 20min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Butterkuchen mit Mohn
4h
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Badische Apfeltorte
1h 40min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1sa 10 dk