Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 5 chiles mulatos, desvenados, sin semillas e hidratados
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita de pimienta molida
- 450 g de huitlacoche
- 40 g de aceite
- 90 g de masa de maíz, para tortillas hidratada
- 2 ramas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Ejotes almendrados
30min
Ensalada de nopales
20min
Panqué de nuez
50min
Torta de elote con rajas
1h
Tinga de setas
25min
Fetuccine de zanahoria y calabacita al vapor
35min
Tostadas de setas
30min
Camotes rellenos con caldillo picoso, verduras tibias y pastel de chocolate
50min
Aguachile de jícama
15min
Arroz al chile serrano y epazote
2 Std. 40 Min