Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de tocino ahumado, en rebanadas
- 1200 g de lomo de cerdo, limpio y abierto en forma rectangular
- 100 g de jamón serrano, en rebanadas
- 140 g de jamón cocido de cerdo, tipo York, en rebanadas
- 140 g de queso manchego, en rebanadas
- 140 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 750 g de agua
- 350 g de cebolla, en trozos
- 30 g de mantequilla sin sal
- 30 g de aceite vegetal
- 200 g de crema ácida
- 200 g de ate de membrillo, en trozos
- 150 g de champiñones, en rebanadas
- ¾ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4856 kJ / 1156 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 80 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 977 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1 Std. 10 Min
Lasaña a la boloñesa.
3 Std.
Adobo con carne
50 min
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Mixiote de pollo
1h
Cochito
50 min
Pollo encacahuatado
45 Min
Pipián rojo
1h
Sopa de lima
40min