Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de agua
- 8 chilacayotes
- 20 g de aceite
- 60 g de cebolla
- 90 g de chile poblano, desvenado, sin semillas y en trozos.
- 2 cditas de sal gruesa
- 7 hojas de epazote
- ½ diente de ajo
- 150 g de champiñones
- 150 g de elote, sólo los granos
- 100 g de requesón
Pipián
- 120 g de queso cotija, en trozo
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 20 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 tortilla de maíz
- 5 g de ajonjolí blanco, tostado
- 160 g de jitomate, en cuartos
- 150 g de pasta de pipián
- 100 g de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
40 min
Mole de olla vegetariano
1h
Mole de olla vegano
45 min
Chiles en escabeche
30 min
Hongos al pastor
20 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Pozole de setas
1h
Ensalada de nopal
30 min
Chiles en escabeche
1h
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Setas con mole verde
40 min
Ceviche aromatizado
35min