Wersje kompatybilne
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de huitlacoche
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 15 g de aceite
- 320 g de huitlacoche
- 50 g de agua
- 3 cdas de concentrado de caldo de pollo
- 100 g de mayonesa
- 150 g de queso crema
- 1 cdita de grenetina en polvo
Salsa de chile poblano
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles poblanos, en trozos
- 20 g de aceite
- 40 g de queso crema
- 30 g de leche
- 220 g de crema
- ¼ cda de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
Emplatado
- 3 ramilletes de flor de calabaza, sin tallo ni pistilo
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1370 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Pescado a la talla
40 min
Sopa de setas
35 min
Sopa de lima
40 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Salsa bruja
5min
Pancita de hongos
1h
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min