Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les meringues
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La garniture
- le zeste d'½ citron vert non traité
- 50 g de sucre roux
- 500 g de yaourt nature
- 250 g de fruits frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée à la fraise
3sa 10 dk
Petite crème express aux fruits rouges
15 min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25min
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Velouté de framboises au lait ribot
10 min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Tartelette chocolat-citron
4h 50 min
Fraiseburgers
2 Std. 45 Min
Soupe de fraises à la compotée de rhubarbe, coulis de chocolat blanc
35min
Granité citron vert et thym
3sa 10 dk
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30 dk
Crumble aux fruits rouges
1sa 15 dk