Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 200 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 180 g de fromage blanc 20 % m.g., bien égoutté
Les tuiles
- 20 g de noisettes entières, décortiquées
- 40 g de beurre demi-sel mou
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 40 g de farine de blé
- 1 œuf
- 25 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2 godz. 30 min
Tarte aux fraises et lemon curd
1 godz.
Choux aux pignons de pin caramelisés et citron
4h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25min
Minitartelettes à la crème de marrons
5 Std.
Saint-honoré au citron
2h 25 min
Mini-saint-honoré
2 godz.
Financiers
30min
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1 godz. 15 min
Royal au chocolat
3h 30min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min