Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 200 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 180 g de fromage blanc 20 % m.g., bien égoutté
Les tuiles
- 20 g de noisettes entières, décortiquées
- 40 g de beurre demi-sel mou
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 40 g de farine de blé
- 1 œuf
- 25 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablé parmesan, concassé de tomate et jambon de Bayonne
1 godz. 30 min
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2sa 30 dk
Coupelles de chocolat
2 Std. 45 Min
Minitartelettes à la crème de marrons
5sa
Eclairs mimosa au jambon sec
1h 15min
Choux aux pignons de pin caramelisés et citron
4sa
Entremets aux fraises de Plougastel
5sa
Dacquoise praliné-chocolat
50 dk
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40 dk
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4sa
Profiteroles
2h 15min