Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 80 g de cacao en poudre non sucré
- 140 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de lait
- 40 g d'huile de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mug cake au yaourt
20min
Nectar de pomme
5 min
Coquillettes express
15 Min
Mug cake au whisky et au café
20min
Gâteau un peu forêt-noire
45min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Mug cake au chocolat blanc
20min
Mug cake au citron et aux amandes
20min
Sorbet Tagada
12h 25 min
Glace à la brioche
5 Std.
Mug cake au chocolat
20min
Mug cake à la pâte à tartiner chocolat-noisette
20min