Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 80 g de cacao en poudre non sucré
- 140 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de lait
- 40 g d'huile de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux amandes
1h
Mug cake aux poires et à la cannelle
25min
Biscuits à la goyave
1 Std. 20 Min
Muffins cacao intense sans sucre ajouté
45 min
Gâteau brigadier
2h 30min
Mug cake au chocolat blanc
20 min
Mug cake à la pâte à tartiner chocolat-noisette
20 min
Minicookies aux guimauves
55min
Gâteau choco minute comme un soufflé
25min
Mug cake au yaourt
20 min
Mug cake au chocolat
20 min
Mug cake double chocolat et beurre de cacahuète
10min