Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 65 g d'eau
La garniture
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 4 blancs d'œufs
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55min
Gâteau au chocolat aux cerises
2h 15min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25 min
Carrés gourmands aux abricots
3h
Moelleux renversé aux pêches
1h 5 min
Gâteau aux pêches
55min
Gâteau chocolat-abricot
2 godz.
Cake à l'ananas
55min
Gâteau magique aux framboises
3 godz. 15 min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min