Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 65 g d'eau
La garniture
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 4 blancs d'œufs
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin de poires aux speculoos
50min
Cobbler à la cerise
40min
Tarte à la rhubarbe et pain d'épices
1h 10min
Gâteau tout chocolat
5u. 45min
Gâteau un peu forêt-noire
45 min
Charlotte au pain de mie
2h 30min
Cake marbré chocolat et courge
1u. 45min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 min
Gâteau chocolat-abricot
2u.
Tarte magique aux fraises
1h 30 min
Tartelette fine aux pommes et mendiants
45 min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1h 15min