Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chiles guajillo, sin tallo ni semillas
- 120 g de cebolla, en trozo
- 3 dientes de ajo, pelados
- 45 g de jugo de naranja
- 50 g de achiote
- 1 cda de pimienta gorda
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 3 clavos de olor
- canela ceylon, en troxo (2 cm)
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal fina
- 1050 g de agua
- 10 piezas de piernas y muslos de pollo, con piel o sin piel
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1077 kJ / 256 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1h 30min
Rollo de carne bajo en sodio
1h
Muslos de pollo en adobo con nopales TM6
45min
Pollo con mole verde
1h
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1h
Costillas de cerdo agridulces
40min
Caldo de camarón
25 Min
Mole pobre
1h 40min
Cerdo entomatado
50 Min
Pipián rojo
1h
Enchiladas de mole rojo
1h
Pozole Rojo
1h 30min