Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon doux, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 250 g de poivron jaune, taillé en fines lanières
- 600 g de tomates, coupées en quatre
- 2 pincées de thym déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'olives violettes, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 445 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Courgettes à la menthe
30min
Ratatouille
40min
Ratatouille grand format
1h
Compotée pomme-betterave aux épices
20min
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Fondue de poireau orange et cumin
30min
Compotée de poivrons
35min
Carottes au cumin
35min
Sauce allégée aux herbes
10min
Sauce tomate épicée
25min
Mijoté d'aubergine
35min