Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon doux, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 250 g de poivron jaune, taillé en fines lanières
- 600 g de tomates, coupées en quatre
- 2 pincées de thym déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'olives violettes, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 445 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Poivrons farcis
1h
Poivrons marinés
55min
Compotée de poivrons
35min
Bruschetta de laitue au poulet et poivrons caramélisés
2h 45min
Gratin de fenouil
35min
Pommes cuites à la confiture
45min
Sauce sésame
10min
Mijoté d'aubergine
35min
Menu veggie - Compotée d’aubergines aux câprons et au tofu grillé
55min
Carottes au cumin
35min
Ecrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
40min
Ratatouille grand format
1h