Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 200 g de polenta précuite
- sel
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de cèpes frais surgelés
- poivre moulu
- 2 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1518 kJ / 361 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et saint-jacques
20min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Quenelles nature, comté et épinards
45min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40min
Polenta au gorgonzola
25min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 min
Polenta aux olives
45min
Veau bolognaise et polenta
35min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30min
Gratin de polenta à l’italienne
55min