Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ chile manzano, cortados por la mitad y sin semillas
- 1 limón amarillo, cortado por la mitad
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ½ cdas de sal gruesa
- 1500 g de agua
- 500 g de betabel pelado y cortado en cuartos
- 1 de pulpo crudo, mediano
- 80 g de azúcar
- ½ cdita de sal fina
- 60 g de mantequilla, sin sal
- 1 pera, cortada en rebanadas delgadas
- hierbabuena fresca, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1541 kJ / 367 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1 Std. 30 Min
Pulpo en chile morita TM6
1 Std. 30 Min
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5 godz. 5 min
Ceviche
30min
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2h 15min
Pescado con adobo
1 Std.
Filete a la pimienta
20 Min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)
35min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35min
Encurtidos (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Camarones al ajillo
35min