Pulpo con puré de betabel y chile manzano

Pulpo con puré de betabel y chile manzano

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porciones

Składniki

  • 1 ½ chile manzano cortados por la mitad y sin semillas
  • 1 limón amarillo cortado por la mitad
  • 2 hojas de laurel, secas
  • 1 ½ cdas de sal gruesa
  • 1500 g de agua
  • 500 g de betabel pelado y cortado en cuartos
  • 1 de pulpo crudo mediano
  • 80 g de azúcar
  • ½ cdita de sal fina
  • 60 g de mantequilla sin sal
  • 1 pera cortada en rebanadas delgadas
  • hierbabuena fresca para decorar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 367 kcal / 1541 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...