Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage
- 270 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
Les biscuits
- 100 g de beurre
- 250 g de miel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de levure chimique (15 g)
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 231 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2h 30min
Vanille Kipferl
35min
Sucre de Noël
1h 5min
Etoiles sablées aux fruits secs
2h 30min
Scones
25min
Biscuits pain d'épices
45 min
Biscuits aux amandes
35min
Sablés d'antan
1h 30min
Biscuits à la confiture
1h
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Truffes au thé de Noël
3h 25min