Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins secs
- 15 g de rhum
- 70 g de jus d'orange
- 500 g d'eau
- 750 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- beurre doux pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de semoule de blé dur fine
- 15 g de fécule de maïs
- 350 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 918 kJ / 216 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min
Flan de butternut au citron
50min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30 min
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1u.
Clafoutis exotique aux abricots secs
1u. 45min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Brioche au potiron
3u. 45min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25min
Gâteau de semoule
2u. 45min
Gâteau de semoule à l'orange
6 Std. 45 Min
Gratin aux figues
15min