Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins secs
- 15 g de rhum
- 70 g de jus d'orange
- 500 g d'eau
- 750 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- beurre doux pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de semoule de blé dur fine
- 15 g de fécule de maïs
- 350 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 918 kJ / 216 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 min
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25min
Brioche au potiron
3 godz. 45 min
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1h
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4h 45min
Tarte sucrée au potiron
1h
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15 min