
Urządzenia i Akcesoria
Gedämpfter Kabeljau auf Gewürz-Erdäpfelsud
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Erdäpfel rosa (z.B. double fun), geschält, in Würfeln (0,8 cm)250 g
-
Butter45 g
-
Salz1 TL
-
Fischfond200 g
-
Weißwein50 g
-
Kabeljaufilets ohne Haut und Gräten400 g
-
Olivenöl2 EL
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Äpfel, Sorte Granny Smith geschält, in Würfeln (0,8 cm)150 g
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 Prise
-
Liebstöckel, frisch gehackt1 EL
-
Muskat, gemahlen1 Prise
-
Piment, gemahlen1 Prise
-
Pecannüsse zum Dekorieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
311 kcal /
1303 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Herbst
11 Przepisów
Austria
Austria