Gedämpfter Kabeljau auf Gewürz-Erdäpfelsud
TM6 TM5

Gedämpfter Kabeljau auf Gewürz-Erdäpfelsud

4.8 (8 ocen)

Składniki

  • 250 g Erdäpfel, rosa (z.B. double fun), geschält, in Würfeln (0,8 cm)
  • 45 g Butter
  • 1 TL Salz
  • 200 g Fischfond
  • 50 g Weißwein
  • 400 g Kabeljaufilets, ohne Haut und Gräten
  • 2 EL Olivenöl
  • 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
  • 150 g Äpfel, Sorte Granny Smith, geschält, in Würfeln (0,8 cm)
  • 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 EL Liebstöckel, frisch, gehackt
  • 1 Prise Muskat, gemahlen
  • 1 Prise Piment, gemahlen
  • Pecannüsse, zum Dekorieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1303 kJ / 311 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy