Gedämpfter Kabeljau auf Gewürz-Erdäpfelsud

Gedämpfter Kabeljau auf Gewürz-Erdäpfelsud

4.7 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel rosa (z.B. double fun), geschält, in Würfeln (0,8 cm)
    250 g
  • Butter
    45 g
  • Salz
    1 TL
  • Fischfond
    200 g
  • Weißwein
    50 g
  • Kabeljaufilets ohne Haut und Gräten
    400 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Äpfel, Sorte Granny Smith geschält, in Würfeln (0,8 cm)
    150 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Liebstöckel, frisch gehackt
    1 EL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Piment, gemahlen
    1 Prise
  • Pecannüsse zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 311 kcal / 1303 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...