Lammragout mit Sellerie-Püree

Lammragout mit Sellerie-Püree

4.4 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    300 - 350 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Tomatenmark
    30 g
  • Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen (siehe Variation)
    600 g
  • Buchweizen-Mehl
    1 EL
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
    4 TL
  • Zimtstange
    1
  • Kardamomkapseln Samen ausgelöst
    4
  • Gewürznelken
    4
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Knollensellerie geschält, in Stücken (2 cm)
    900 g
  • Dörrzwetschken, entsteint
    100 g
  • Kohlsprossen halbiert
    150 - 200 g
    150 - 200 g Brokkoliröschen
  • Milch
    150 - 200 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    4 - 5 Prisen
  • Kräutersalz
    2 - 2 ½ TL
  • gemischte Kräuter, frisch Blättchen abgezupft (z.B. Thymian, Majoran, Oregano)
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1671 mg
Białko 33 g
Kalorie 2655 kJ / 635 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...