Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Stängel Dille, frisch, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 400 g Gurken, entkernt, in Stücken
- 1 TL Salz
- 150 g griechisches Joghurt (10% Fett)
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Estragonsenf
- 100 g Räucherforellenfilets, entgrätet, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelsalat mit Karotte, Apfel und Nuss
40 Min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 Std.
Salat Nicoise
40 Min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 Min
Romanesco-Salat
1 Std. 45 Min
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35 Min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 Std.
Kohlrabi-Apfel-Rohkost mit Löwenzahn und karamellisiertem Ziegenkäse
15min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 Min
Karotten-Gurken-Salat
15min
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
35 Min
Lauwarmer Avocado-Ei-Aufstrich
20 Min