Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 100 g Sauerampfer, grob zerkleinert
- 40 g Butter
- 50 g Weißwein
- 500 g Fischfond
- 600 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr
- 2 EL Weizenmehl
- 3 EL Wasser
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokostartelettes mit Rumfrüchten
1 godz. 55 min
Zitronensorbet
6 godz. 40 min
Schweinerippchen mit Barbecue-Sauce
35 min
Preiselbeerkompott
1h 25min
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
5min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 Std. 30 Min
Zitronen-Grüntee-Sorbet
6h 15min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45min
Grüne Gemüsesuppe
35 min
Chinesische Vermicelli mit Garnelen und Knoblauchsauce
1 Std. 15 Min
Rindssuppe
2 Std.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 godz. 5 min