Lachsfilets mit Sauerampfersauce
TM6 TM5

Lachsfilets mit Sauerampfersauce

4.0 (3 oceny)

Składniki

  • ½ Bund Petersilie, frisch, ohne Stiele
  • 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
  • 100 g Sauerampfer, grob zerkleinert
  • 40 g Butter
  • 50 g Weißwein
  • 500 g Fischfond
  • 600 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
  • 1 EL Zitronensaft
  • ½ TL Salz und etwas mehr
  • 2 EL Weizenmehl
  • 3 EL Wasser
  • 1 Prise Pfeffer, gemahlen
  • 150 g Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1836 kJ / 439 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy