Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 50 g Mandeln, geschält
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 50 g Pinienkerne
- 50 g getrocknete Datteln, entsteint
- 50 g getrocknete Feigen
- 2 TL Ras el Hanout, etwas mehr zum Einreiben
- 1 TL Salz
-
¼
TL Szechuan-Pfeffer
lub ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen -
1000
g Lammkeule, ausgelöst
lub 1000 g Lammschulter - 2 EL Olivenöl
- 200 g Kalbsfond
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1788 kJ / 427 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 godz. 40 min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 Std. 15 Min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25min
Coq au vin
3u.
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 Std. 15 Min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2 godz.
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9 Std.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min