
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
- 50 g Mandeln, geschält
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 50 g Pinienkerne
- 50 g getrocknete Datteln, entsteint
- 50 g getrocknete Feigen
- 2 TL Ras el Hanout etwas mehr zum Einreiben
- 1 TL Salz
-
¼
TL Szechuan-Pfeffer
lub ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen -
1000
g Lammkeule, ausgelöst
lub 1000 g Lammschulter - 2 EL Olivenöl
- 200 g Kalbsfond
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 427 kcal / 1788 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 14 g