![Eier in Dijonnaise Eier in Dijonnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3DD21ED-20A9-4436-968E-502C37D186EE/Derivates/9966FC7A-E818-4C39-ADFE-D01E10378229.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 6 Eier (Größe M)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 70 g Weißwein, trocken
-
1
EL Estragon, frisch, gehackt
lub ½ EL Estragon, getrocknet - 100 g Schlagobers
- 6 Stängel Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 EL Dijon-Senf
- 1 EL körniger Senf
- ¼ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoky Aioli
15 Min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9h
Asiatisches Schmorfleisch
2 Std. 30 Min
Mac 'n' Cheese
1h 20min
Long Island Ice Tea
10min
Acarayés mit Garnelen, scharfer Mojo und Tomatenvinaigrette
13h 10min
Daiquiri
30 Min
Eierspeis to go
30 Min
Amerikanisches Blue Cheese Dressing
5 Min
Pappardelle al Ragù
4h
Eggs Benedict mit Kräuter-Hollandaise
55 Min
Kernölmayonnaise
10min