Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 6 Eier (Größe M)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 70 g Weißwein, trocken
-
1
EL Estragon, frisch, gehackt
lub ½ EL Estragon, getrocknet - 100 g Schlagobers
- 6 Stängel Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 EL Dijon-Senf
- 1 EL körniger Senf
- ¼ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühnerfilets mit Erdbeersalsa
55min
Salat mit Speck und Apfel
20 Min
Schweinekoteletts sous-vide, karamellisierte Birnen und Schokoladensauce
3 Std.
Bouillabaisse
1 Std. 25 Min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 Min
French Dressing
5min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30 Min
Scharfe Frühlingseier im Speck versteckt
40 Min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 Std. 30 Min
Glasierte Babykarotten
25min
Eggs Benedict mit Kräuter-Hollandaise
55min
Caesar Salad mit Huhn
50 Min