Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1500 g water
- 10 g dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 4 black peppercorns
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g fresh tortellini
- 1 carrot, cut into thin slices
- 2 celery stalks, cut into thin slices
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced on the diagonal, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846.8 kJ / 201.5 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 941.3 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Risoni with salmon and spinach
25 min
Mediterranean pasta salad
50 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Penne and vegetables
35 min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50 min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 min
Chicken and pesto risoni
35 min
One pot pasta with chorizo
35 min
Pasta primavera
1h
Mushroom and bacon pasta
30 min
Tomato basil chicken stew
35 min