![Pork vindaloo Pork vindaloo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0D9E8B7-A763-42B3-B1AB-70642AF4031E/Derivates/EE136808-1662-45BA-8B29-AAB78A25097A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice paste
- 250 g boiling water
- 1 - 3 dried red chillies (Kashmiri or long red chillies)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 6 whole cloves
- 2 ½ cm cinnamon quill piece
- 4 cardamom pods (green)
- ¼ star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 2 ½ tsp poppy seeds (white)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 65 g white wine vinegar
- 30 g tamarind paste (see Tips)
Pork
- 800 g boneless pork leg roast, cut into cubes (2.5 cm - see Tips)
- 50 g olive oil
- 3 brown onions (approx. 380 g), cut into quarters
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp dark brown sugar
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 15 - 20 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3051.8 kJ / 726.5 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 754.3 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Rogan josh
1h 35min
Bhuna gosht
1h 20 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tandoori chicken
1h 35min
Jungli Laal Maas
5 Std.
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Biryani
1 Std. 25 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Coconut lamb curry
2h
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min