![Chorizo and squid stew (TM5) Chorizo and squid stew (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8dda97cf-e638-41d5-9b41-63715cd22601/Derivates/4f98d326-a5de-4be3-8c14-71820c1c215c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g brown onion, cut into wedges (1cm)
- 650 g whole medium squid, cleaned and cut into rings (2-3 cm) and tentacles
- 150 - 200 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 150 g carrot, cut into cubes (1 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 20 g tomato paste
- 30 g Pernod® (optional - see Tips)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices (optional)
- 1 tsp paprika
- 1 dried bay leaf
- 800 g canned butter beans, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2836.9 kJ / 675.5 kcal
- Białko
- 54.7 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 2528.8 mg
Alternatywne przepisy
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min
Sardines with tomato couscous
55 min
Schiacciata (dessert pizza)
2 Std. 5 Min
Salmon and fennel risotto
30 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15 min.
Lamb stew with couscous
2 Std. 10 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 godz. 30 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Hearty seafood chowder
1 godz.
Lamb and barley soup
50 min
White fish and lemon risotto
30 min