Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Białko
- 46.8 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 77.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 707.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Quick massaman beef curry
40min
Curried sausages and lentils
1 Std.
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Thai chilli chicken and basil
30min