![Curry lamb cutlets Curry lamb cutlets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9689A49-3DD9-4B5C-BAFC-C13EB194E81E/Derivates/2216021A-B9FD-42FF-AAA0-194830CA99B5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Białko
- 46.8 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 77.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 707.4 mg
Alternatywne przepisy
Lamb korma
4 godz.
Easy satay chicken
40 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Beef stroganoff
35 min
Beef ragu
1h 25min
Quick massaman beef curry
40 min
Smoky chicken thighs
2sa 10 dk
Thai red pork curry
35 min
Beef and potato massaman curry
2sa 10 dk
Chicken and prawn noodles
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min