Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 100 g de vin blanc
- 1 - 2 c. à soupe de curry en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1617 kJ / 387 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Moules au citron
40min
Moules à la bretonne
55min
Chaudrée de moules
35min
La cuisson des langoustines
40min
Moules marinières au gingembre
25 phút
Moules à la basquaise
55min
Moules à la sauce chorizo
1h
Moules à l'espagnole
50 min
Moules au roquefort
40min
Moules sauce Alfredo
45 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Moules marinières
30min