Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de jambon de Bayonne, coupé en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ cube de bouillon de volaille
- 100 g de chapelure
- 2 œufs
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi au safran et sauce à la salade de Trévise
1 Std. 30 Min
Cervelle de canuts
12h
Margarita
5 Min
Boulettes à la saucisse
50min
Crème ibérique
5 Min
Cromesquis de saint-nectaire
45min
Boulettes de bœuf aux cacahuètes
1 Std. 20 Min
Menu light - Blinis au poisson fumé, pickles d'oignon rouge et chantilly au citron
2h
Ravioli maison
2h 15min
Aligot
40min
Tartare de bœuf
10 Min
Gnocchis
45min