![Capesante ai funghi porcini Capesante ai funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BF4FCC5-80F6-4304-B713-25A6DB86ED48/Derivates/3047D388-A86D-4B02-B1DF-CB0ACBACE750.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g di vino bianco
- 170 g di acqua
- 16 capesante pulite (conservare 16 gusci fondi)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
- 200 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di farina
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di burro
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4276 kJ / 1022 kcal
- Białko
- 67.9 g
- Węglowodany
- 86.1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40 min
Gamberi in salsa cocktail
10 Min
Capesante gratinate
30 min
Paté ai due salmoni
1 godz.
Crema di patate con polpo
1 godz.
Risotto al nero di seppia
35 min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Polpo al vino rosso
1 godz.
Capesante in crosta di pistacchi
30 min
Cozze alla Medoc
50 min
Coda di rospo croccante su purea nera
1 Std. 50 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 godz.