Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico

Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico

3.4 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di pane raffermo
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (ad es. timo, maggiorana, prezzemolo), le foglioline lavate ed asciugate
  • 4 uova
  • 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 10 g di burro
  • 60 g di mozzarella ben scolata dal siero
  • 1 cucchiaio colmo di paprika dolce
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cipolla in quarti
  • 500 g di carote pelate e a rondelle (0.5 cm)
  • 400 g di piselli surgelati scongelati
  • 4 cucchiaini di aceto balsamico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 479 kcal / 2004 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...