![Faraona ai funghi porcini Faraona ai funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/308C5E8C-4DF4-4303-AA1C-5A741D85590E/Derivates/E4C7A2D9-FB4B-4DA4-9646-374BD6B4C898.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 50 g di pancetta di maiale a cubetti (1 cm)
- 80 g di cipolle a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di faraona, a pezzi
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 10 g di brandy
- 30 g di brodo di carne
-
400
g di funghi porcini freschi, puliti e a fette
lub 400 g di funghi porcini surgelati a fette - 4 pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1 Std. 10 Min
Faraona al vino rosso
1 Std. 30 Min
Cassola cagliaritana
1 Std.
Anatra all'arancia
1 Std. 35 Min
Coniglio ai funghi
1 Std. 10 Min
Coniglio ai carciofi
1 Std. 25 Min
Ossibuchi agli asparagi
1 Std. 30 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 Std. 5 Min
Coniglio in umido
1 Std. 25 Min
Coniglio all'appetitosa
1 Std. 10 Min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Coniglio alla siciliana
1h 20min