Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar (see Tips)
- 2 pears (approx. 360 g), cored and cut into pieces (2-3 cm)
- 8 cardamom pods, crushed
- 1 vanilla bean, split lengthways, seeds scraped and pod
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 530 kJ / 126.2 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Fruity pear mince tarts
2h 30 min
Homemade ricotta
1h 15 min
Date and tamarind chutney
8h 50min
Tamarind chutney
5min
Basil oil
10min
Hazelnut dukkah with fennel
50 min
Coriander pesto
5min
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29u. 30min
Rava payasam (TM6)
50 min
Lemon and thyme oil
25 min
Citrus marmalade
2h 20 min