Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 920 kJ / 219 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 977.2 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40min
Beef rendang
1h 55 min
Garlic prawns
25min
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai red chicken curry
30min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Thai chilli chicken and basil
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Coconut turmeric fish curry
40min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min