Urządzenia i Akcesoria
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Spice paste
-
eschalots230 g
-
garlic cloves130 g
-
fresh galangal peeled50 g
-
fresh ginger peeled60 g
-
candlenuts100 g
-
fresh turmeric peeled120 g
-
fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)25 - 50 g
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces2 stalks
-
coconut oil90 g
-
palm sugar50 g
-
water150 g
-
sea salt3 tsp
Curry
-
coconut oil2 tsp
-
fresh lemongrass white part only, bruised1 stalk
-
raw tiger prawns shelled and deveined500 g
-
ground black pepper adjust to taste½ tsp
-
water100 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
coconut cream200 g
-
rice cooked, to serve
-
fried shallots for garnishing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
977.2 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
920 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Balti coconut fish curry
50 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Beef madras
1 godz. 30 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Thai green chicken curry
30 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Thai red chicken curry
30 min