Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1767 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
White fish wrapped in banana leaves
2 godz. 20 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Sambal udang
50 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Tom kha prawns
25min
Sambal chilli
35min