Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1767 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3sa 20 dk
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Fish soup
40 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Tom kha prawns
25 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min