Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder, to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water, for soaking
- 1 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots, drained
- 1000 g water, plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar, to taste
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white, lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 738.2 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 368.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Fish soup
40min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min