San bei ji (three cup chicken)

San bei ji (three cup chicken)

4.4 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    4
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • dried long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces
    1 - 2
  • sesame oil
    10 g
  • chicken winglets (see Tips)
    1000 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    40 g
  • dark soy sauce (see Tips)
    30 g
  • rock sugar broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
    25 g
  • light soy sauce
    60 g
  • fresh basil leaves only
    2 sprigs
  • fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces, for garnishing (optional)
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 613.8 kcal / 2577.8 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 46.2 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 1640 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...