Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 - 2 dried long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces
- 10 g sesame oil
- 1000 g chicken winglets (see Tips)
- 40 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g dark soy sauce (see Tips)
- 25 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 60 g light soy sauce
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2577.8 kJ / 613.8 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1640 mg
Alternatywne przepisy
Ginger chicken wings
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Taiwanese three cup chicken
20min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Oil-free Honey Chicken Wings
45min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Salted Chicken
5h 10min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min