Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 2 tsp salt
- 320 g linguine pasta
- 60 g extra virgin olive oil, plus 1 tablespoon extra
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 fresh chives, cut into halves
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 20 - 40 g lemon juice, to taste
- 50 g pouring (whipping) cream
- 200 g smoked salmon, cut into pieces
- 1 tbsp pickled capers, drained (optional)
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.3 kJ / 548.8 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1702.5 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Chicken fusilli with mushrooms
40 Min
White fish and lemon risotto
30 min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 Min
Seafood panzanella
1h
Chicken and pesto risoni
35min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35min
Mushroom and bacon pasta
30 min