![Beef cheek Bourguignon Beef cheek Bourguignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2b5b696b-3ec1-42bd-aae9-8bbbc01939ac/Derivates/28ea5626-f883-49a6-b5d1-cb5732ee915a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g olive oil
- 20 g salted butter
- 150 g cocktail onions, drained
- ¼ tsp salt
- 2 beef cheeks (approx. 400 g each), trimmed and fatty membrane removed, cut into pieces (7 cm)
- 120 g red wine
- 15 g plain flour
- 15 g Meat stock paste (see Tips)
- 25 g tomato paste
- 120 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into halves
- 200 g carrots, cut into slices (approx. 2.5 cm)
- 2 dried bay leaves
- 130 g water
- fresh flat-leaf parsley, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2089.2 kJ / 497.4 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 796.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40 min
Irish lamb stew
6klst 20 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4h 35min
Chicken chasseur
1 godz. 50 min
Braised Lamb Shanks
3h 35 min
Chinese five spice beef cheeks
4小时 25 分钟
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Beef Stroganoff
1 Std.
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20 min
Lamb and fennel ragu
4h 35min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Beef and mushroom stroganoff
40 Min