![Steamed Chinese greens Steamed Chinese greens](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/907492c1-036d-493f-9403-0429ea78cb61/Derivates/b7ec6f99-d7df-4dcc-8631-f06cca52234b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 tsp tamari, gluten free (see Tip)
- 2 tsp sesame oil
- 2 tsp pure maple syrup
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g boiling water
- 250 g broccoli, broken into florets
- 150 g pak choy, cut into quarters lengthways
- 150 g sugar snap peas, cut into halves
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 Min
Honey ginger tofu with greens
2h 25 min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45 Min
Lime and chilli corn
40 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Steamed greens with lemon feta
20 Min
Sous vide scrambled eggs
35 min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min
Hoisin tofu with brown rice
50 min
Mashed potatoes for two
30 Min
Brown rice salad
40 Min
Silky sweet potato mash
25 Min