Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 4 œufs
- 600 g d'asperges vertes, épluchées et coupées à la même longueur
- 200 g de beurre doux
- 3 branches de persil frais, ciselées finement
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2144 kJ / 519 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 godz. 30 min
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1 godz.
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Pois gourmands farcis au crabe
45min
Asperges sauce à l'orange
55 min
Eclosion sur son lit de verdure (zone 7)
1 godz. 30 min
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1 godz. 10 min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1 godz.
Asperges et jambon sauce hollandaise
1 godz.
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12hod. 45min
Asperges sauce mousseline
1 godz.
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25min