Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle in quarti
- 70 g di olio di oliva
- 600 g di patate, pelate e a fette (5 mm)
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 500 - 600 g di baccalà a pezzi (3 cm)
- 90 g di olive nere denocciolate
- 400 g di latte
- 65 g di burro
- 60 g di farina tipo 00
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla portoghese
1ωρ. 10 λεπτ.
Totani ripieni su crema di fave
1 godz. 30 min
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Coniglio ripieno ai carciofi
1h 40min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 Std.
Sformatini di verza e mortadella
1 godz. 30 min
Baccalà alla ligure
1 Std.
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1ωρ. 10 λεπτ.