Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle in quarti
- 70 g di olio di oliva
- 600 g di patate, pelate e a fette (5 mm)
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 500 - 600 g di baccalà a pezzi (3 cm)
- 90 g di olive nere denocciolate
- 400 g di latte
- 65 g di burro
- 60 g di farina tipo 00
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1 godz.
Baccalà alla ligure
1 godz.
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà al forno con broccoli
1 godz. 30 min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà alla cappuccina
55min
Coniglio alla siciliana
1 godz. 20 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1hod. 10min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 godz.
Pasticcio altamurano
3 godz. 30 min
Baccalà alla portoghese
1hod. 10min